Biografie Nikki Genee
Bio foto van kunstenaar Nikki Genee, tussen de Cruijff schilderijen en het schilderij Holy cow

Who am I?This paints an image

'Als ik zie hoe blij mensen zijn met mijn werk, zelfs jaren later, 

dat vind ik het allermooiste van mijn vak!'

'When I see how happy people are with my work, even many years later, I think that's the most beautiful aspect of my job!'

Tekenen en schilderen zat er van kleins af aan in. Op de kleuterschool werd ik - tot mijn schrik, want laat mij maar lekker met rust - gevraagd de klassen langs te gaan met mijn tekeningen, omdat de juf er zo van onder de indruk was. Op de lagere - en middelbare school maakte ik strips voor de schoolkrant en hingen er posters van mij in de kantine als er weer een schoolfeest werd aangekondigd.


Since I was little I like to draw and paint. At kindergarten, the teacher often asked me to show my drawings to the children in the other classes, because she was so impressed. It was rather a punishment for me than something fun. I could stand in the hall for over an hour, because I did not dare to knock on the door of the other classrooms, ha ha!


 Na het Gymnasium heb ik de opleiding Beeld & Media Technologie aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht 

gevolgd en ik maak hier animatiefilms (o.a. voor tv programma '2 voor 12'), leaders en videoclips. 

Ten tijde van mijn studie werk ik als freelance illustrator en treed ik frequent op met 'mijn' coverband en dit doe ik af en toe nog steeds.


After Highschool I studied Image & Media Technology at the Art Academy in Utrecht. Here, I learned how to make animation movies, leaders and video clips. During that same period, I started to work as a freelance illustrator. 


De laatste 10 jaar neemt het schilderen de overhand en ik ontdek dat ik hierin nog meer uit de verf kom. Of eigenlijk komen de schilder, de illustrator, de woordkunstenaar en de digitale bewerker in mij hier samen en versterkt het elkaar.


Over the past 10 years, painting has become my main activity, I simply discovered that this is what I like to do best. It’s as if the painter, the illustrator, the word artist and the digital editor in me come together and reinforce each other.


 Als illustrator ben ik gewend om in opdracht te werken en beeld met of zonder tekst op maat te maken voor de klant. 

Dit wordt een expertise ; het blijkt dat ik goed kan vertalen wat de klant wil ( ook als de klant het zelf nog niet weet ), 

vandaar dat ik dit ben gaan doorvoeren in 'Kunst op maat.' 


As an illustrator, I am required to come up with a suitable image, with or without text, to match the customer’s goal. 

I’m glad to say it appears to have become an expertise; I seem to be good at translating the customer’s wishes (even if 

the customer doesn’t know exactly what it is he or she wants). Gradually, I’ve integrated this in "Customized Art."


Behalve schilderijen en illustraties, kun je nu ook schoenen door mij laten beschilderen.  

Begin 2017 werd ik samen met nog een aantal kunstenaars benaderd om schoenen te beschilderen voor een goed doel. 

Met mijn band hebben we de slogan 'put on your dancing shoes' en zo ontstond het idee voor mijn 

1e partyshoes en sinds die tijd beschilder ik schoenen in opdracht.


It is also possible to have shoes decorated by me.  Early 2017, together with a number of other artists, I was approached to paint over shoes for a charity. With my band, we have the slogan 'put on your dancing shoes' and this created the idea for my first ‘party shoes’. Since then, I also decorate shoes by commission.


Daarnaast maak ik vrij werk en zijn mijn creaties op velerlei producten verkrijgbaar. 

Er is een kaartenlijn op komst, en onlangs ben ik begonnen aan een kinderboek waarin ik kinderen wil leren hoe te werken met de wet van aantrekking. 


In addition, I make free work and my creations are available on a variety of products. Recently I started a children's book 

in which I want to teach children how to work with the law of attraction.


Als eerbetoon aan Johan Cruijff heb ik in opdracht van zijn fans een limited edition Johan Cruijff schilderijen gemaakt, waarvan 

een deel van de opbrengst naar de Cruyff Foundation gaat.


As a tribute to Johan Cruijff, I made a limited edition of Johan Cruijff paintings on behalf of his fans. Part of the proceeds will go to the Cruyff Foundation.


Het allermooiste aan wat ik doe is als ik zie hoe blij mensen zijn met mijn werk, zelfs jaren later!

The most beautiful aspect of my work is to see how happy people are with my creations, even many years later!

Facts & Figures

Geboren in Leeuwarden, opgebloeid in Amsterdam, wonend in Warmenhuizen vlakbij de zee

Volgde na het Gymnasium Beeld & Media Technologie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht

Toetsenist in SUPERQ, een all-female coverband die de pannen van het dak speelt

Passie voor paard Uma, de zee, Acces Bars™, films kijken, een drankje met vrienden in de kroeg 

Inderdaad ja, zusje van... dat is 'gene(e)tisch' zo bepaaldWat anderen over mij zeggen

Nikki is een kanjer!

Feilloos wist ze mijn gedachtes, droom en wensen om te zetten in een super mooi schilderij! Een blijvende herinnering gemaakt door een prachtmens, de warmte spat zowel van het schilderij als van de kunstenaar af. Dankjewel Nikki!

Paul Mulleneers

Holy cow!

Al vanaf de eerste keer dat ik Nikki haar kunst zag, was ik verliefd. 

Op de kleuren, de humor en de diepte. De Holy Cow denderde rechtstreeks mijn hart binnen en nog steeds, elke keer als ik er naar kijk, krijg ik een big smile. 

Saakje Bakker

Using multiple testimonial sliders on a single page might result in a faulty functionality. Please do not use more than 1 slider per page.