Video Aspect Ratio: 4:1

Ben jij een echte Cruijff - iaan?

Johan

 Cruijff in beeld en woord

Cruyff in image and word

Limited Edition

schilderij

painting

Garantie

met certificaat van echtheid

with certificate of authenticity

Johan Cruijff schilderijen door Nikki Genee, Cruijff is Art, Cruijff is Ajax, Cruijff is Barça

Cruijff is Art             Cruijff is Ajax             Cruijff is BarçaMixed Media Painting on Canvas

150 x 100 cm x 4.5 cm

Also available with English or Spanish Quotes

Due to the wide sides of the canvas, a list is unnecessary. The edges are painted with gold paint

We genieten echt elke dag van het kunstwerk 'Cruijff is Ajax' en zijn er super tevreden over, evenals over de afhandeling en je persoonlijk contact.Every day we enjoy the artwork 'Cruijff is Ajax.' We are very satisfied with it, as well as about the handling and your personal contact.Peter en Natasja Scheffer

Ik dacht meteen, als ik die niet koop, ken ik ze niet hebben! Maar dat is logisch! 

Ben dol op Cruijff en z'n uitspraken en heb ze dan ook allebei gekocht. Als er meer komen, dan mag je mij bellen!


I immediately thought, if I do not buy them, I can't have them! But that makes sense. 

I love Cruijff and his statements and have bought them all. If you have a new one, you can always call me

Marco Rehorst

Ben erg blij met mijn schilderij. Meestal is de foto in de folder mooier dan de werkelijkheid, maar nu zeker niet. Top!!
I'm very happy with my painting. Usually the picture in the leaflet is more beautiful than the reality, but certainly not now. Top!!GJ Arendshorst

Johan Derksen blij met Johan Cruijff schilderij geschilderd door Nikki Genee

De beminnelijke, altijd vrolijke en optimistische allemansvriend Johan Derksen is buiten zinnen met zijn schilderij van Johan Cruijff

Johan Cruijff schilderij 'Cruijff is Ajax' door kunstenaar Nikki Genee

Omdat er miljoenen Cruijff fans zijn, iedereen in de wereld kent hem, zijn het limited editions geworden

Because there are millions of Cruijff fans, everyone in the world knows him, it has become limited editions 

Johan Cruyff Painting 'Cruyff is Barça' on the wall by Nikki Genee

Het zijn collectors items waarvan de waarde alleen maar stijgt en ze worden geleverd met een certificaat van echtheid. Ieder schilderij is uniek, omdat het ontwerp handbeschilderd is en geen één schilderij hetzelfde wordt.

Je kan indien gewenst je favoriete quote van Johan zelf bepalen.

The paintings are collectors items whose value only increases and they are delivered with a certificate of authenticity. Every painting is unique, because the design is hand painted and not one painting will be the same. You can decide which quote you want. 

Kunstenaar Nikki Genee overhandigt aan Frits Barend, ambassadeur van de Cruyff Foundation het eerste schilderij Cruijff is Art om te veilen voor het goede doel

Te koop voor het Cruijffiaanse bedrag van 1400 euro, wat een bijzondere prijs is voor een gedetailleerd en bewerkelijk kunst-object van dit formaat. Een deel van de opbrengst gaat naar de Cruyff Foundation, een prachtig initiatief die ervoor zorgt dat kinderen, ook kinderen met een beperking, kunnen sporten. Want hoe belangrijk is dat!

For sale for the Cruijffiaanse amount of 1400 euro, which is a special price for a detailed and laborious art object of this size.

Part of the proceeds goes to the Cruyff Foundation, a wonderful initiative that ensures that children, including children with disabilities, can play sports. Because how important is that!

Johan Cruyff Painting 'Cruyff is Art' by Nikki Genee

€ 1750,-

€ 1400,-

Mixed Media Painting on Canvas

150 x 100 cm x 4.5 cm

Also available with English or Spanish Quotes

A part of the proceeds goes to the Cruyff Foundation

Johan Cruyff Painting 'Cruyff is Ajax' by Nikki Genee

€ 1750,-

€1400,-

Mixed Media Painting on Canvas

150 x 100 cm x 4.5 cm

Also available with English or Spanish Quotes

A part of the proceeds goes to the Cruyff Foundation

Johan Cruyff Painting 'Cruyff is Barça' by Nikki Genee

€ 1750,-

€ 1400,-

Mixed Media Painting on Canvas

150 x 100 cm x 4.5 cm

Also available with English or Spanish Quotes

A part of the proceeds goes to the Cruyff Foundation

Van kleins af aan voetbalde ik bijna elke dag op straat met mijn broer en jongens uit de buurt en was ik als enige meisje ‘one of the guys’. Voetbalde ik alleen met mijn broer dan mocht degene die het eerst zei ‘Ik ben Cruijff!’, Johan Cruijff zijn. Meestal zei mijn broer het als eerste en was ik eerder, dan zei hij, ‘Echt niet, kies maar een ander!’ Nou, er was in mijn ogen niemand anders. De enkele keer dat ik wel Cruijff mocht zijn, voelde ik het verschil en kreeg ik vleugels.


Jaren later ontdekte ik dat mijn broer en ik niet de enigen waren die JC wilden zijn. En ik besefte met terugwerkende kracht dat Johan voor mij kunst was! Hij was een danser, sierlijk en met onnavolgbare bewegingen. Ik wilde hem dan ook graag schilderen.

In mijn schilderijen hou ik ervan om beeld met tekst te combineren, waarschijnlijk omdat ik dat gewend ben als illustrator. De beelden van Cruijff in actie in combinatie met zijn legendarische uitspraken zijn voor mij dan ook helemaal op maat!


Toen Johan op 24 maart in 2016 overleed was dat voor mij en vele anderen, ondanks het besef dat hij ziek was, heel onverwachts en onwerkelijk. Johan was er altijd en was bij leven al een legende. Om hem nu alsnog te gaan schilderen vond ik raar. Johan heeft een uitspraak dat er maar 1 moment is dat je op tijd kunt komen, ben je er niet dan ben je of te vroeg of te laat en 

ik was nu duidelijk te laat (en Johan te vroeg) en het voelde nu niet meer gepast.


Een maand of wat later werd ik benaderd door John, eigenaar van café de Oude Schaeper in Amsterdam. In dit voetbalcafé hangt werk van mij en tijdens het kijken van voetbalwedstrijden kwam van voetballiefhebbers de vraag ‘Kan Nikki ook Cruijff schilderen?’ Ik heb er een paar dagen over nagedacht en toen voelde het eigenlijk heel logisch om te doen. Mensen willen nu Johan er fysiek niet meer is juist een tastbare herinnering aan hem en hoe mooi is dat met een eerbetoon via een schilderij!


Bijna een jaar later resulteerde dit in de schilderijen ‘Cruijff is Art’ en ‘Cruijff is Ajax’, twee schilderijen vol foto’s, illustraties en de mooiste teksten van Johan op een afmeting van 150 cm x 100 cm met een framedikte van 4,5 cm. Inmiddels is daar "Cruijff is Barça' bijgekomen. 

'Art' en 'Ajax' hangen in café De oude Schaeper op de Tweede Hugo de Grootstraat 19 in Amsterdam, voor wie ze live wil bewonderen.